Schoorsteenkappen

Schoorsteen kap

Een huis met schoorsteen vormt een compleet plaatje. Maar een schoorsteen kap voegt daar nog iets aan toe. Wilt u een windwijzer op de kap of een andere ornament? Zoekt u metalen schoorsteenkappen of liever een andere moderne schoorsteenkap? Exclusieve Schoorstenen levert volledig rvs maatwerk schoorsteenkappen. Naast het visuele aspect, beschermt een afdekkap schoorsteen de afwerking van de schoorsteen zelf tegen vuil.

Veel gekozen typen schoorsteenkappen

Enkele kap (met/zonder poten)

Enkel met vonkengaas

Dubbele kap

Dubbele kap met vonkengaas

Lamellenkap

Toogkap (met ornament)

Piramidekap (met ornament)

Special (eigen ontwerp)

Vrijstaande woning te Putten

In opdracht van Bouwbedrijf J. Timmer uit Putten hebben we voor deze nieuwe woning drie schoorstenen gefabriceerd. Iedere…
Bekijk project

De voordelen van onze schoorsteenkappen

  • Veel keuzevrijheid
  • Brandveilig
  • Snelle montage
  • Beschermt uw schoorsteen
  • Verlengt levensduur schoorsteen

Onze projecten

Schoorsteen kap

Een schoorsteenkappen worden bovenop een schoorsteen geplaatst. Door te kiezen voor een bepaald design, krijgt uw woning extra allure. Daarnaast zorgt een afdekkap schoorsteen ervoor dat de eventuele doorvoeren aan het zicht worden onttrokken. Ook zorgen schoorsteen kappen voor een betere afwatering zodat het water niet over de afwerking van de schoorsteen stroomt.

De metalen schoorsteenkappen die we leveren zijn gemaakt van rvs en voorzien van een poeder coating. In de basis leveren we de sierkap schoorsteen in het zwart, antraciet of wit. Echter kunt u de poedercoating van de kap in iedere RAL-kleur bestellen. Voor het plaatsen van een designelement, zoals een metalen haan, een windwijzer of wat u ook wenst, kunnen we een ander materiaal toepassen.

Sierkap schoorsteen

Een sierkap schoorsteen kan ook gewoon een vlakke schoorsteenkap zijn, dit geeft een schoorsteen een strakke look. Maar de kap kan ook uit meerdere lagen bestaan. We leveren kappen met een klassieke of juist moderne look. Ook lamellenkappen worden steeds vaker toegepast. Voor meer allure kunt u kiezen voor een ornament bovenop de kap.

Voor een schoorsteen waarin een rookkanaal voor een houtkachel is geplaatst, leveren we (demontabel) vonkengaas. Dit gaas wordt in de afdekkap van de schoorsteen aangebracht. Eventuele vonken die via het rookkanaal worden afgevoerd worden zo tegengehouden. De schoorsteenkap is ook leverbaar met scharnieren zodat de schoorsteenveger er makkelijk bij kan.

Benieuwd naar de kosten?
U bent vast benieuwd naar de kosten van een prefab schoorsteen. Dat begrijpen we! De prijs van een prefab schoorsteen is afhankelijk van uw wensen. Stel uw eigen schoorsteen samen, dan geven wij u graag een indicatie!
Exclusieve Schoorstenen Exclusieve Schoorstenen

Dealers