Renovatie

Schoorsteen renovatie

Bestaande woningen verduurzamen is een hele belangrijke ontwikkeling van de afgelopen jaren. Door een kap te vervangen of te isoleren, gaat er veel minder energie verloren. Ook via een bestaande schoorsteen wordt er vooral veel warmte (in de winter) afgegeven. Een schoorsteen renovatie is daarom niet alleen verfraaiing van het huis, maar zorgt ook voor een gunstiger energieverbruik.

Dakrenovatie in Wassenaar

Van een complete woonwijk in Wassenaar, bestaande uit meerdere straten met verschillende huizenblokken, zijn de daken gerenoveerd. In…
Bekijk project

De voordelen van een schoorsteen renovatie

  • 3D werkvoorbereiding
  • Volledig geïsoleerd
  • Brandveilig
  • Snelle montage
  • Licht van gewicht
  • Vrijwel helemaal circulair

Onze projecten

Schoorsteen renovatie

Net als andere delen van een woning, is ook de schoorsteen aan slijtage onderhevig. Omdat deze bovenop het dak staat is deze slijtage niet altijd goed zichtbaar. Maar veel traditionele schoorstenen gaan na verloop van jaren lekken. Daarnaast wordt de afwerking steeds minder mooi en is schoonmaken niet meer genoeg om een frisse schoorsteen te krijgen. De oplossing is daarom een schoorsteen renovatie.

Een andere reden voor een schoorsteen vervangen is het verduurzamen van uw huis. Via de schoorsteen gaat er vaak veel energie verloren. Onze prefab renovatieschoorsteen is volledig geïsoleerd en is daarmee een duurzame oplossing voor bestaande woningen. En kiest u voor een andere afwerking van de wanden en/of het dak van uw huis, dan heeft u de vrijheid om direct een schoorsteen in stijl te plaatsen.

Renovatieschoorsteen

Niet alleen verduurzamen of het opknappen van een woning is een reden om een schoorstenen te renoveren. Als u te maken heeft gehad met een schoorsteenbrand, zal de schoorsteen in de meeste gevallen vervangen moeten worden. Uw schoorsteen verwijderen is met onze overzetschoorsteen niet eens nodig. In één hijsbeweging plaatsen we een nieuwe schoorsteen over de bestaande.

De afwerking van een overzetschoorsteen is gelijk aan een schoorsteen voor een nieuw huis. Denk aan keramische of minerale steenstrips, gezaagde steenstrips, verf, stucwerk of coating. U kiest de afwerking die u wenst en bij de rest van de woning past. Een nieuwe schoorsteenkap zorgt voor een frisse nieuwe look van uw huis. De prefab overzetschoorsteen is de oplossing voor uw renovatie!

Vraag een offerte aan!
Bij Exclusieve Schoorstenen weten wij als geen ander hoe de prijs van een prefab schoorsteen kan variëren. De minimale prijs van een prefab schoorsteen is €1.500,-, een gemiddelde schoorsteen €2.500,-, en héle exclusieve schoorsteen kan meer dan €8.000,- kosten. Vraag direct een offerte aan voor jouw op maat gemaakte prefab schoorsteen!
Exclusieve Schoorstenen Exclusieve Schoorstenen

Dealers