• Home
  • Montagevoorschriften

Montagevoorschriften

 


Stap 1.


Voorbereiding: Maak het dakvlak gereed voor de plaatsing van de prefab schoorsteen. Breng de sparingen aan voor evt. schoorsteenkanalen. Verwijder op de positie van de schoorsteen alle tengels en panlatten.


Stap 2.


Monteer na zorgvuldig uitpakken van de schoorsteen de hijsogen (levering door opdrachtgever.) op de draadeinden van de schoorsteen. Laat de schoorsteen op de pallet staan. De schoorsteen nooit plat leggen. Dit heeft grote kans op beschadigingen. Mocht de schoorsteen platliggend geleverd worden dan deze aan de hijsogen hijsend overeind zetten.


Stap 3.


Gebruik voor het hijsen van de schoorsteen een viersprong die minimaal 4 x de grootste breedte van de schoorsteen lang is. Mocht dit niet mogelijk zijn gebruik dan een evenaar.


Stap 4.


Plaats de schoorsteen op het dak en breng dan de meegeleverde bevestigingsstroken aan (scharnierprofiel) Stel de schoorsteen op de juiste hoogte en controleer of deze te lood staat. Schroef daarna de bevestigingsstroken met schroeven van voldoende lengte en zwaarte vast op de onderconstructie. Borg hierna de scharnieren van de bevestigingsstroken met de meegeleverde borgingsschroeven.


Stap 5.


Breng de evt. benodigde schoorsteenkanalen aan en zorg voor een vakkundige afwerking van de doorvoeren. Monteer de evt. meegeleverde schoorsteenkap op de draadeinden met RVS moeren.


Stap 6.


Dicht de aansluitingen van de prefab schoorsteen op de dakconstructie en de doorvoeren van de evt. schoorsteenkanalen met brandwerend montageschuim. Let op! Dit is belangrijk i.v.m. Inwendige condensatie van de prefab schoorsteen.


Stap 7.


Breng de dakbedekking en het evt. benodigde voetlood (venuslood) of loodvervanger aan rondom de schoorsteen en rol vervolgens zorgvuldig de loketten / slabben van de prefab schoorsteen af. Lood of loodvervanger aankloppen en op de gewenste maat afknippen. Let op! Aankloppen met een goede loodklopper! Nooit in het lood of loodvervanger schroeven of spijkeren.


Let op! Bij gezaagd werk dient een schoorsteen altijd gevoegd en geïmpregneerd te worden.